bizhub PRO 1200 sorozat

bizhub PRO 1200

Bérelhető: nem
Nyomtatódriver:   
   
Napi ajánlott példányszám:  -ig
Teljeskörű szolgáltatás:  
Festék és kellékanyag ellátás  igen

bizhub PRO 1200 sorozat A minőség és a modularitás találkozása

Egyedülálló minőség, páratlan teljesítmény

A titok minden üzleti siker mögött a profi tabilitásban rejlik. A profi tabilitás szempontjából a nyomdaipari környezet leglényegesebb összetevői a sebességben, a hatékonyságban, a rugalmasságban, a produktivitásban és megbízhatóságban rejlenek. A hibátlan minőséggel karöltve ezeken áll vagy bukik minden digitális nyomdai szolgáltatás, kereskedelmi nyomdász és belső nyomtatás sikere is: hogy meg tudják különböztetni szolgáltatásaikat, egyúttal biztosítsák a lehető legmagasabb minőségű teljesítményt és így versenytársaikkal szemben előnyre tegyenek szert.
A bizhub PRO 1200 sorozattal a Konica Minolta mindezeket a fontos funkciókat és előnyöket, lenyűgöző fekete-fehér nyomtatási minőséggel tudta kombinálni, ami egy új ipari sztenderdet jelent: felülmúlva minden korábbi eredményt.
Az új, 120 és 105 oldal/perc A4 nyomtatási sebességgel, a bizhub PRO 1200, a bizhub PRO 1200P és a bizhub PRO 1051 a legmagasabb mennyiségi teljesítményt és a legrövidebb határidők betartását egyaránt garantálja, ezáltal pedig kevés kívánnivalót hagy maga után: még az iparág legjobb ítélőképességű szakemberei szemén keresztül is.

 • A bizhub PRO 1200 sorozat több innovációja eredményezi azt az utánozhatatlan nyomtatási minőséget, mely ezeknek a termékeknek jellegzetességét adja. Ezek közé tartozik a rendkívül precíz LED expozíció kiemelkedő, 1200 dpi-s felbontással; a fejlett és kimagaslóan stabil transfer belt - technológia; illetve a Konica Minolta egyedülálló, továbbfejlesztett szűrő technológiája.

 • A Konica Minolta saját fejlesztésű Simitri® tonerével kombinálva, ezek a technológiai fejlesztések eredményezik azt a kiemelkedő és abszolút kiegyensúlyozott nyomtatási minőséget mely még az ofszet nyomdagépekével is felér, hiszen rövidtávon is profi tábilis gyártást tesz lehetővé, akár a legkülönbözőbb nyomdai formátumokkal is.

 • A bizhub PRO 1200 sorozat több mint 40 különböző rendszerbeállítással páratlan modularitást ígér és szinte határtalan rugalmasságot, illetve testreszabott lehetőségeket biztosít az egyéni felhasználói igényeknek is.

 • A bizhub PRO 1200 sorozattal a Konica Minolta méltán híres flexibilitását is új magaslatokra emeli: ezek a rendszerek a médiák egész sorát, 40-től akár a már-már hihetetlen 350 g/m2-ig is tudják kezelni és egészen 14000 lapig konfigurálhatók 8 papírtálcán keresztül – amely megsokszorozza az olyan igényes nyomdai termékek körét, melyeket egy gombnyomással megvalósíthatunk.

 • Több beépített és továbbfejlesztett technológia is helyet kapott a PRO 1200 sorozatban, mely korszerűsíti a gyártást és a gyártás utáni folyamatokat: ennek egy igazi fénypontja az új vákuum technológiás adagoló. Ennek alternatív felhasználása beszúróegységként további flexibilitást jelent. Vagy vegyük a vadonatúj smart GBC lyukasztó opciót a spirál-kötésre kész anyagok azonnali kivitelezésére.

 • A bizhub PRO 1200 sorozat széleskörű befejező műveleteinek lehetőségeként a füzetkészítést, a könyvkötést és a tűzést egyetlen digitális gyártási rendszer részeként kínálja. A kidolgozás ilyen szintű változatossága felgyorsítja a gyártást és fejleszti a teljesítményt, növeli a nyomatszámot, a forgalmat és végeredményben: a profi tabilitást.

  A Konica Minolta az új bizhub PRO 1200 sorozatot haladó technológiák egész sorozatával látta el, hogy a nyomdai környezetet gazdaságilag hatékonnyá és a jövőre is alkalmassá tegye azáltal, hogy a legmagasabb minőségi, teljesítményi és megbízhatósági elvárásoknak az elkövetkező évekre is eleget tesz.

Rugalmasság és funkcionalitás a totális hatékonyságért

A bizhub PRO 1200 sorozat egészen kimagasló képfeldolgozó egységgel és nyomtatási teljesítménnyel bír, mely segít abban, hogy a kereskedelmi nyomtatók és nyomdai szolgáltatók lépést tudjanak tartani a folyamatos termelés elvárásaival. A széleskörű rendszer-beállítási lehetőségek a legmagasabb szintű változatosságot biztosítják, még az egyedi, rendkívül attraktív nyomdai formátumokat megkövetelő, legigényesebb ügyfelek részére is. A páratlan rugalmasság ellenére a rendszer meglepően egyszerű kezelhetőséget és igen kényelmes várakozó munkakezelést tesz lehetővé. Úgyszintén említésre méltó tulajdonság az intelligens papír-katalógus funkcionalitás az üzemeltetés maximalizálása érdekében.

 • A legmagasabb modularitás
  A bizhub PRO 1200 sorozat páratlan modularitása szinte végtelen konfi gurációs lehetőséget rejt magában. A több mint 40 különböző rendszer-beállítási változattal szinte minden elképzelhető kombináció lehetséges, ezzel teljes testre szabhatóságot és választ biztosít a legspecifi kusabb ügyféligényekre is.

 • Könnyű és hatékony üzemeltetés
  A bizhub PRO 1200, bizhub PRO 1200P és bizhub PRO 1051 könnyű és hatékony üzemeltetéssel kápráztatja el, mely köszönhető a felhasználó-barát nyomtatóvezérlőknek, a gyors és egyszerű választásoknak és a könnyen programozható papír katalógusnak. A nagyméretű és tisztán strukturált képernyő az alkalmazások és a sorban álló feladatok kezelését fürge és kényelmes tevékenységgé varázsolja teszi mindezt a minél simább munkafolyamat, illetve a folyamatos, maximális nyomdai kihasználtság érdekében. A nyomtatási mennyiség és forgalom így a profi -tabilitással együtt növelhető.

 • Meggyőző teljesítmény és abszolút megbízhatóság
  A bizhub PRO 1200 sorozat szívében a vadonatúj fejlesztésű képfeldolgozó egység olyan nyomtatási teljesítményt biztosít, melynek sebessége és ereje ésszel szinte felfoghatatlan. A folyamatos gyártást és állandóan magas forgalmat egyaránt támogatja a kibővített, akár 14 000 lap tárolását biztosító 8 papírtálca és a magas kapacitású fogyóeszközök szolgálata. Természetesen a toner és papír újratöltése lehetséges menet közben is, nem kell, hogy a termelés leálljon.

  Több üzemelés-helyettesítő egység (operatorreplaceable unit - ORU) segít minimalizálni a rendszer üzemszüneteit és tovább támogatják a lenyűgöző termelékenységet, mely lehetővé teszi, hogy a havi nyomatok száma akár a 2 milliót (- a bizhub PRO 1051 esetében), sőt, a 3 milliós számot is elérje (- a bizhub PRO 1200/P esetében). Mindemellett és ez ebben a nyomdai osztályban egyedülálló a papírok súlyától függetlenül, széles tartományban nincs nyomtatási sebességkorlátozás.

bizhub PRO 1200 konfiguráció

Utolérhetetlen sokoldalúság a kezdéstől a befejezésig 

A nyomtatott dokumentumok professzionális befejezése természetes része bármely nyomdai termelési folyamatnak, hovatovább a flexibilitás a kulcsa mindennek! A bizhub PRO 1200-as szériához csatlakoztatható a kiegészítő berendezések változatos és széles spektruma.

bizhub PRO 1051/1200/P (alapgép)
A professzionális laprendezési lehetőségek már a bizhub PRO 950 belsejében kezdődnek különféle lehetőségek biztosítják a termelést a legváltozatosabb formában és formátumokban. Például a Mixplex funkció segítségével egy dokumentumon belül kombinálhatjuk az egy- és kétoldalas nyomtatást. A Mixmedia funkció lehetővé teszi a különböző média típusok használatát egy dokumentumon belül, akár valamennyi papírtálca felhasználásával. Ráadásul a papír katalógus funkció biztosítja a könnyű használatot.

bizhub PRO 1051/1200/P (alapgép)

Nagykapacitású papírtálca, PF-702 és PF-703
A PF-702 és PF-703 nagykapacitású papírtálcák mindegyike 3 papírfiókkal rendelkezik. A PF-702 maximális kapacitása 6.000 ív papír, míg a PF-703-é 5.000 ív és mindkét típus képes kezelni a nyomtatandó médiákat 40 g/m2-től egészen 350 g/m2-ig. Az összes papírméret használható mindegyik tálcából. A PF-703 tálca magában foglalja a vákuum technológiával működő behúzó egységet és illeszthető mint beszúró egység is(PI-PFU), a nagy mennyiségű előnyomott (például színes) ívek behúzásához.

Nagykapacitású papírtálca, PF-702 és PF-703

RU-506
Az RU-506 egység biztosítja a kompatibilitást a 120 lap/perces nyomtatóművek mint az 1200 /P típusok és a készülékhez csatlakozó valamennyi fi nisher között úgy, hogy kettesével gyűjti az érkező nyomatokat és együtt továbbítja azokat a finisher egységekhez. Az RU-506 ezenkívül képes megfordítani a PI-PFU beszúró tálcából érkező íveket úgy, hogy képpel lefelé álljanak,
valamint a GP-501 lyukasztós fi nisher esetén biztosítja, hogy a lyukak a vezető élen legyenek.

bizhub PRO 1200 RU-506

Irka készítő finisher (SD-506)
Az 50 lapos irka-készítő olyan kézzel fogható előnyöket kínál, mint a 200 oldalas füzet készítés, automatikus képeltolással, hajtogatással, gerinctűzéssel és élvágással. A kirakó tálca 50 füzet kapacitással rendelkezik, amelyet folyamatosan, megállás nélkül lehet üríteni, gépleállás nélkül. Az SD-506 képes még tűzés nélkül maximum 5 ív háromba (levél) vagy félbe hajtására is.

bizhub PRO 1200 - Irka készítő finisher (SD-506)

Hajtogató és lyukasztó finisher (FD-503)
A hajtogató finisher 6 különböző hajtogatási módot tesz lehetővé, valamint 2 illetve 4 ponton történő lyukasztást. Ezenkívül rendelkezik két papírtálcával, melyek az előnyomott vagy borító ívek beszúrásáról gondoskodnak. Az FD-503 kombinálva az irka-készítő és tűzős finisherrel lehetővé teszi a dokumentumok utólagos kötészetét is (off-line).

bizhub PRO 1200 - Hajtogató és lyukasztó finisher (FD-503)

GP-501 a GBC lyukasztó
Ez a különleges egység a teljes termelési sebesség mellett képes előlyukasztani a kinyomtatott íveket egy off-line spirálozó számára. Számos többpontos lyukasztó klisé közül választhatunk, melyeket a munkáknak megfelelően könnyedén cserélhetünk, lehetővé téve ezzel a leggyakoribb spirál lyukasztásokat, mind a műanyag mind a fém változatnál.

bizhub PRO 1200 - GP-501 a GBC lyukasztó

Nagykapacitású kirakó (LS-505)
A nagykapacitású kirakó, egyszerre maximálisan 5 000 lappal (A4) terhelhető, a kiegészítő tálca terhelhetősége 200 lap. Az egységből görgős kiskocsival húzhatjuk ki a kész munkát. Az ívek kirakása történhet eltolásos rendezéssel is, illetve az ívek kiütése alap funkció, megkönnyítve ezzel a kötészet munkáját.

bizhub PRO 505 - ls 505

Ragasztó kötő (PB-502 és PB-503)
Ezen finisherek lehetővé teszik bármely ragasztott könyv egy menetben történő előállítását (on-line). Lehetőség van a nagyobb ívek Z- hajtással történő beszúrására, valamint előnyomott borító vagy egyéb előnyomott ívek beszúrására is. A készülék képes ragasztó kötéssel már 10 ívtől egészen 300 ívig(max.30mm gerinc) tartós meleg ragasztott kiadványok elkészítésére. A beépített borító tálca kapacitása 1.000 ív, mely borítókat a beépített vágó egység képes menet közben méretre igazítani. A PB-502 funkcióiban megegyezik a PB-503 különbség a görgős kiskocsi melyre kirakja az elkészült munkákat. PB-503 ezenkívül összekapcsolható a tűzős finisherrel (FS-521), amely lehetővé teszi egy rendszerben a tűzést és a ragasztó kötést.

bizhub PRO 1200 - PB 502 és PB 503

Tűzős finisher (FS-521)
Maximum 100 lap sarok vagy oldal tűzésére alkalmas valamint tűzés nélkül pedig eltolással szortíroz. Kimeneti kapacitása 3 000 lap (A4), valamint rendelkezik automatikus kapocs állítással tehát a berendezés a lapok számának arányában vágja méretre a kapcsot.

bizhub PRO 1200 - Tűzős finisher (FS-521)

KONFIGURÁCIÓK

A bizhub PRO 1200-as széria több mint 40-féle különböző rendszerben konfigurálható. A teljesség igénye nélkül bemutatjuk néhány leggyakoribb konfigurációnkat. 

bizhub PRO 1200 - dllf, llf

bizhub PRo 1200 - lsp, dlp

bizhub PRO 1200 - glf, dsbf

bizhub PRO 1200 - dll. gsf

F   Tűzős fi nisher (FS-521)
  Irka készítő finisher (SD-506)
  Hajtogató és lyukasztó finisher (FD-503)
  GBC lyukasztó (GP-501)
  Nagykapacitású kirakó (LS-505)
  Ragasztó kötő (PB-502)
  Ragasztó kötő görgős tálcával (PB-503)

Az itt bemutatott konfi gurációk hossza csökkenthető, az Önnek megfelelő konfi guráció összeállításához kérje üzletkötő kollégáink segítségét.

MŰSZAKI TULAJDONSÁGOK

Nyomtatási tulajdonságok

 • Nyomtatási sebesség A4: 105 lap/perc max. 6 300 lap/óra
 • Nyomtatási sebesség A3: 60 lap/perc max. 3 600 lap/óra
 • Nyomtatási felbontás: 1 200 x 1 200 dpi
 • Féltónus: 256 szürkeárnyalat

Rendszer tulajdonságok

 • Papír súly: 40–350 g/m2
 • Papír méret:
  A5–A3+
  min. 182 x 139 mm
  min. 324 x 463 mm
 • Papír kapacitás: 3 000 lap Max. 14 000 lap
 • Papír kimeneti kapacitás:
  Nagykapacitású kazettával max. 3 000 lap
  Nagykapacitású kirakóval max. 10 000 lap
 • Felfűtési idő: max. 480 mp
 • Méretek (szél.x mély. x mag. mm): 990 x 780 x 1 233
 • Tömeg: Kb. 375 kg

Kontroller tulajdonságok

 • Tipus: Beépített kontroller
 • Processzor: Pentium M 2.0 GHz
 • Memória: 2 Gb
 • Merevlemez: 160 Gb
 • Nyomtatási nyelv:
  PCL 5e/6
  PostScript 3
 • Interfész: 10-Base-T/100-Base-T/1 000-Base-T Ethernet IPv6
 • Nyomtatási nyelv: PCL 5e/XL (PCL6), Adobe PS3, TIFF, PDF
 • Operációs rendszerek:
  Windows 2000/XP/Server 2003,
  Windows VISTA 32/64,
  Macintosh OS 10.2, 10.4, 10.5,

Másolási tulajdonságok

 • Másolási sebesség A4:
  105 lap/perc
  max. 6 300 lap/óra
 • Másolási sebesség A3:
  60 lap/perc
  max. 3 600 lap/óra
 • Másolási felbontás: 600 x 600 dpi
 • Féltónus: 256 szürkeárnyalat
 • FCOT: kevesebb, mint 3mp
 • Kicsinyítési-nagyítási arány: 25-400%, akár 1%-os lépésekben is
 • Másolatszám: 1-9 999

Kiegészítők

 • Automatikus eredeti lapadagoló: max. 100 lap
 • PF-702 Papíradagoló:
  Papírkapacitás: max. 6 000 lap
  Papírsúly: 40-350 g/m2
  Papírméret: A5-A3+
  min. 95 x 139 mm
  min. 324 x 463 mm
 • PF-703 Papíradagoló:
  Papírkapacitás: max. 5 000 lap
  Papírsúly: 40-350 g/m2
  Papírméret: A5-A3+
  min. 95 x 139 mm
  min. 324 x 463 mm
 • RU-506 Továbbító egység: max. 120 lap/perc
 • FD-503 Lyukasztó és hajtogató egység:
  Max. 500 lap
  2 - 4 pontos lyukasztás
  Hajtás (félbe, Z-hajtás, oltár, levél kifelé-befelé)
  Kiegészítő tálca max. 200 lap
 • GP-501 Lyukasztó egység: A4 papírokhoz
 • Papírsúly: 75-216 g/m2
 • SD-506 Irka készítő finisher:
  Max. 500 lapig
  Kimeneti kapacitás max. 50 füzet
  6 féle hajtogatási mód
 • LS-505 Nagykapacitású kirakó:
  Papírkapacitás max. 5 000 lap (2 installálása esetén 10 000 lap)
  Görgős kiskocsi
  Kiegészítő tálca max. 200 lap
 • PB-502 Ragasztó kötő:
  Papírméret: A5-A4+
  Min. 10 lap, kötés 30 mm vastagságig
  Melegragasztós kötés
  Borító igazítás és vágás
  Borító tálca max. 1 000 íves kapacitással
 • PB-503 Ragasztó kötő:
  Megegyezik a PB-502 -vel, különbség a görgős kiskocsi, amelynek kapacitása max.3 300 lap, Kombinálható az FS-521-el
 • FS-521 Tűzős egység:
  Papírkapacitás: max. 100 lap
  2 pontos és sarok tűzés
  Kimeneti kapacitás: max. 3 300 lap
  Kiegészítő tálca max. 200 lap
  Elektronikus szortírozás és csoportosítás

 A feltüntetett adatok A4 papírméretre és 80g/m2 papírsúlyra vonatkoznak

Az optimális teljesítmény és termelékenység elérése érdekében javasoljuk, hogy csak eredeti Konica Minolta kellékeket, alkatrészeket és papírt használjon

 

Szerviz ajánlatot kérek Nyomtató drivert kérek Bérmásoló ajánlatot kérek

Aktualitásaink

24 márc
2020

COVID-19

A jelenlegi helyzetben is igyekszünk, a megszokottak szerint eleget tenni a szervíz hívásoknak. (Hiszen mi sem maradhatunk otthon.) A kialakult helyzet azonban nálunk is felborította az eddig megszokott rendszert, hiszen egy esetleges karantén egész céget érintő lehetőségét ki kell küszöbölnünk (ezért aztán nem mindenki érhető el egyidőben).  Így azt kell kérjük a bejelentéseket lehetőleg a hiba@euro-profil.hu címre email-ben tegyék-tegyétek meg, vagy ha telefonálni szeretnének-szeretnétek akkor a 96/518-635 számot hívják-hívjátok (a  hibát a lehető legrészletesebben kérjük leírni ), ezeken a csatornákon  biztosan értesülünk a bejelentésekről. Ha kissé lassabbak leszünk a megszokottnál azért elnétést kérünk.  Köszönjük és vigyázzanak magukra-vigyázzatok magatokra.

Szerviz

Az EURO-PROFIL Győr Kft. a KONICAMINOLTA és KYOCERA másológépek, multifunkciós eszközök, nyomtatók, hivatalos márkakereskedése és márkaszervize.

 kyocera konica